Cocopress

100% veenvrij

Coco coir kweekpluggen zijn kleine, compacte pluggen gemaakt van kokosvezel, een natuurlijk materiaal afkomstig van de schil van kokosnoten. Ze worden steeds populairder als groeimedium voor het starten van zaden en het kweken van zaailingen. Hier is een beschrijving van hun kenmerken en voordelen:

Houdt water goed vast zonder doorweekt te raken.

Zorgt voor goede beluchting en gezonde wortels.

Neutrale pH, geschikt voor veel planten.

Duurzaam en milieuvriendelijk.

Meer informatie ontvangen?

Disclaimer: De afbeeldingen op deze website dienen ter illustratie en kunnen afwijken van de uiteindelijke uitvoering. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan afmetingen en/of inhoud van de afgebeelde verpakkingen.

Productuitleg

Coco coir kweekpluggen zijn ideaal voor zowel beginnende als ervaren tuiniers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en milieuvriendelijk groeimedium. Om ze te gebruiken, plaats je de pluggen in een bak en voeg je water toe totdat ze volledig verzadigd en uitgezet zijn. Vervolgens maak je een klein gaatje in het midden van elke plug om het zaad erin te planten en bedek je het zaad lichtjes met de coco coir. Plaats de pluggen in een tray en bedek ze met een deksel om de vochtigheid te behouden, en controleer dagelijks om water toe te voegen indien nodig. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn, kun je ze samen met de plug overplanten naar grotere potten of direct in de grond.

  • Eenvoudig te gebruiken, alleen water toevoegen en planten.
  • Vermindert risico op ziekten en plagen.
  • Bevordert snelle zaadkieming.
  • Duurzaam en composteerbaar.

Alle producten